Ierland

Online Schilderles 20200516 bij Liesje van den Berk

De derde online les neemt Liesje ons mee naar een plaats in Ierland via Google Streetview.
5 Kilrelig Artist Retreat Village, waar ze ooit een Artist in Residence project heeft gedaan. https://goo.gl/maps/mVN9SSZADMRrRj6C6

We beginnen weer met korte opdrachten, van elk 5 minuten, waarbij we ons standpunt aan de de Ierse kust elke keer een kwartslag draaien en het uitzicht schetsen.

Daarna kiezen we een standpunt dat ons aanspreekt en gaan op basis van ons uitzicht een werk maken. Ter inspiratie deelt Liesje met ons werk van Hercules Segers en Cathelijn van Goor. Hercules Segers maakte een aantal versies van eenzelfde prent/beeld door een ander gebruik van kleur. Er is discussie over of Segers ooit zelf gereisd heeft of dat al zijn werken uit zijn fantasie zijn ontsproten, Cathelijn van Goor maakt werken die geinspireerd zijn op de zgn ‘glitches’ in Google Streetview, daar waar de beelden verspringen of er foutjes zijn in de aansluiting van de beelden.

Ik werk op A5 formaat met aquarelverf en carborundum. Elke keer als ik na 15 minuten een foto van een werk upload zegt Liesje dat het beeld af is en dat ik een volgend standpunt moet nemen. Er blijft dus veel lege ruimte in mijn werk, iets wat ik niet snel doe en wat ook een opdracht van Liesje is geweest: “vol en ledig” in mijn werken brengen.