Kleurenstreepjescode

Schilderles 20191109 bij Liesje van den Berk

Opdracht: neem een werk dat je aanspreekt en maak een kleurenstreepjescode van de kleuren uit dat werk. Hoe meer een kleur aanwezig is in het gekozen werk, hoe dikker de streep. Ook de nabijheid van de andere kleuren kun je uitdrukken in de streepjescode, welke kleuren komen naast elkaar voor?
Met het kleurenpalet dat je hebt gemaakt, maak je een eigen nieuw werk waarbij je de kleurenstreepjescode gebruikt, zowel in aanwezigheid van kleur als in nabijheid van kleur.

 Gekozen werk was een waterverfportret uit een kunsttijdschrift

Mijn streepjescode.

Dit is het werk dat daarmee ontstond. (70×50 acryl)

Leuke opdracht, waarbij ik bij het maken van een eigen werk met het kleurenpalet ge√Įnspireerd werd door ‘sjablonen’ in het atelier; een karton van een bordspel waar kaartjes of spelonderdelen waren uitgedrukt. Die heb ik gebruikt als sjabloon om daar mee de kleurenstreepjescode nog eens te herhalen, maar dan in de aanwezigheid van blokjes in de kleur op het vel.
Daarna heb ik de dominantste kleuren erover heen gehaald met een paletmes.